Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

3.5

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře - naporcované
    • máslo nebo olej
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g zázvor - oloupaný a nasekaný
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • sojová omáčka dle chuti, nebo můžeme dát i rybí omáčku(2 lžíce)

Postup přípravy receptu

  • Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou cibulí a nasekaným zázvorem do pekáčku, trochu zalijeme vývarem nebo vodou a na to naskládáme porce nasoleného kuřete, které zakapeme rozpuštěným máslem nebo olejem, pak ještě asi 2-3 lžícemi sojové omáčky, vše zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby. Po cca 40 minutách odklopíme, dle potřeby podlijeme a dopečeme dozlatova.
  • Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo s rýží.
  • ***Kuře si můžeme předpéct i den předem a dozlatova dopéct až druhý den. Chutě masa a zeleniny výborně proleží.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: