sojová omáčka
dle chuti, nebo můžeme dát i rybí omáčku(2 lžíce)
Postup přípravy receptu
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou cibulí a nasekaným zázvorem do pekáčku, trochu zalijeme vývarem nebo vodou a na to naskládáme porce nasoleného kuřete, které zakapeme rozpuštěným máslem nebo olejem, pak ještě asi 2-3 lžícemi sojové omáčky, vše zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby. Po cca 40 minutách odklopíme, dle potřeby podlijeme a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo s rýží.
***Kuře si můžeme předpéct i den předem a dozlatova dopéct až druhý den. Chutě masa a zeleniny výborně proleží.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou