sojová omáčka
dle chuti, nebo můžeme dát i rybí omáčku(2 lžíce)
Postup přípravy receptu
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou cibulí a nasekaným zázvorem do pekáčku, trochu zalijeme vývarem nebo vodou a na to naskládáme porce nasoleného kuřete, které zakapeme rozpuštěným máslem nebo olejem, pak ještě asi 2-3 lžícemi sojové omáčky, vše zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby. Po cca 40 minutách odklopíme, dle potřeby podlijeme a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo s rýží.
***Kuře si můžeme předpéct i den předem a dozlatova dopéct až druhý den. Chutě masa a zeleniny výborně proleží.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky