Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
Restujeme je zvolna rovnoměrně po každé straně na rozpáleném oleji. Dozlatova osmahlé je odložíme stranou.
Do pánve přidáme kostičky cibulky a restujeme je dozlatova. Zaprášíme sladkou paprikou, ještě chvilku opražíme a poté už základ zchladíme mlékem s vývarem.
Maso přesuneme zpět do hrnce a dusíme doměkka. Prsíčka musí být křehká.
Samotnou omáčku zahustíme bílou jíškou a povaříme 30 minut. Dochutíme ji solí a pepřem. Aby byla sametově hladká, přidáme do ní smetanu, oříšek másla a vše precizně rozmixujeme tyčovým mixérem.
Hotovou krémovou omáčku přecedíme a nalijeme na připravená kuřecí prsa.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu