Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
Restujeme je zvolna rovnoměrně po každé straně na rozpáleném oleji. Dozlatova osmahlé je odložíme stranou.
Do pánve přidáme kostičky cibulky a restujeme je dozlatova. Zaprášíme sladkou paprikou, ještě chvilku opražíme a poté už základ zchladíme mlékem s vývarem.
Maso přesuneme zpět do hrnce a dusíme doměkka. Prsíčka musí být křehká.
Samotnou omáčku zahustíme bílou jíškou a povaříme 30 minut. Dochutíme ji solí a pepřem. Aby byla sametově hladká, přidáme do ní smetanu, oříšek másla a vše precizně rozmixujeme tyčovým mixérem.
Hotovou krémovou omáčku přecedíme a nalijeme na připravená kuřecí prsa.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem