Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
Restujeme je zvolna rovnoměrně po každé straně na rozpáleném oleji. Dozlatova osmahlé je odložíme stranou.
Do pánve přidáme kostičky cibulky a restujeme je dozlatova. Zaprášíme sladkou paprikou, ještě chvilku opražíme a poté už základ zchladíme mlékem s vývarem.
Maso přesuneme zpět do hrnce a dusíme doměkka. Prsíčka musí být křehká.
Samotnou omáčku zahustíme bílou jíškou a povaříme 30 minut. Dochutíme ji solí a pepřem. Aby byla sametově hladká, přidáme do ní smetanu, oříšek másla a vše precizně rozmixujeme tyčovým mixérem.
Hotovou krémovou omáčku přecedíme a nalijeme na připravená kuřecí prsa.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort