Z kuřete nebo kuřecích prsou nakrájíme malé kousky. Smícháme smetanu a šlehačku do misky, přidáme cca dvě lžíce medu, koření, trochu láku z broskví a důkladně promícháme. Především med chvíli trvá. Naložíme do této směsi kuřecí kousky a necháme 24 hod. odstát.
Druhý den oloupeme brambory, nakrájíme na plátky. Jemně vymažeme zapékací mísu olejem nebo tukem, lžící nebo naběračkou nalijeme menší vrstvu smetany a vyskládáme brambory. Poté kombinujeme vrstvu brambor, vrstvu smetany. Dáme na cca 50 minut do trouby. Doporučuji nezavírat mísu. Mezitím, co se budou péct brambory, nakrájíme několik broskví na plátky. Ve chvíli, kdy brambory začnou měknout, vyskládáme nahoru kousky masa a kousky broskví a celé polijeme zbytkem smetany. Vrátíme do trouby na cca 15–20 minut. Po dodělání je možné posypat strouhaným sýrem, dle chuti.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. Do vlažné hmoty vešleháme tvaroh a želatinu, kterou…
více o Tvarohové řezy nepečené
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely