Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Opečeme porce kuřete, přidáme šalotku, česnek, žampiony a okořeníme. Bylinky omyjeme, osušíme, svážeme do kytičky a přidáme spolu s bobkovým listem k masu. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Poté přidáme vývar a dusíme 20 minut. Krátce před podáváním kytičky bylinek spolu s kuřetem vyjmeme. Podáváme s bagetkami
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso…
více o Kuře na víně se zeleninou
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku