Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso za stálého obracení důkladně opečeme. Přidáme cibuli, česnek a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, podlijeme vínem a kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a dusíme asi 25 minut.
Mrkev očistíme nakrájíme ji šikmo na plátky. Fazolky očistíme a nařežeme na kousky. Vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a dovaříme. Petrželku nasekáme a pár lístků schováme na ozdobení. Zeleninu necháme na sítu okapat.
Zahřejeme tuk, ve kterém zeleninu s bylinkami promícháme. Směs rozložíme na mísu a na ni upravíme kousky kuřete se šťávou. Ozdobíme petrželkou.
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou