Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso za stálého obracení důkladně opečeme. Přidáme cibuli, česnek a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, podlijeme vínem a kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a dusíme asi 25 minut.
Mrkev očistíme nakrájíme ji šikmo na plátky. Fazolky očistíme a nařežeme na kousky. Vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a dovaříme. Petrželku nasekáme a pár lístků schováme na ozdobení. Zeleninu necháme na sítu okapat.
Zahřejeme tuk, ve kterém zeleninu s bylinkami promícháme. Směs rozložíme na mísu a na ni upravíme kousky kuřete se šťávou. Ozdobíme petrželkou.
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku