Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso za stálého obracení důkladně opečeme. Přidáme cibuli, česnek a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, podlijeme vínem a kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a dusíme asi 25 minut.
Mrkev očistíme nakrájíme ji šikmo na plátky. Fazolky očistíme a nařežeme na kousky. Vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a dovaříme. Petrželku nasekáme a pár lístků schováme na ozdobení. Zeleninu necháme na sítu okapat.
Zahřejeme tuk, ve kterém zeleninu s bylinkami promícháme. Směs rozložíme na mísu a na ni upravíme kousky kuřete se šťávou. Ozdobíme petrželkou.
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem