Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky, stehýnka apod.) do marinády. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat v lednici.
Poté z marinády vyndáme maso a samotnou marinádu slijeme do misky. Na dno zapékací mísy dáme dva plátky másla a vyskládáme kolečka cukety. Na ně srovnáme kuřecí paličky, proložíme nakrájenými rajčaty, paprikou a zbylou cuketou. To vše zalijeme marinádou a na vrch položíme opět dva plátky másla. Dáme péct.
Upečené kuře se zeleninou vyndáme a necháme vychladnout. Už nyní lze servírovat s knedlíkem nebo s rýží. Případně lze ještě zeleninu rozmixovat a kuře obrat od kostí, zejména pro děti je to vhodnější varianta.
Počkáme až kuře vychladne, obereme ho z kostí, kůží, chrupavek a dáme do misky. Zeleninu si slijeme do vyšší nádoby a rozmixujeme, dokud nedostaneme pěkně hustou tmavě oranžovou omáčku. Poté vhodíme maso a chvilku povaříme (můžeme přidat i trochu smetany na vaření, aby omáčka byla jemnější). Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve…
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky