Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky, stehýnka apod.) do marinády. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat v lednici.
Poté z marinády vyndáme maso a samotnou marinádu slijeme do misky. Na dno zapékací mísy dáme dva plátky másla a vyskládáme kolečka cukety. Na ně srovnáme kuřecí paličky, proložíme nakrájenými rajčaty, paprikou a zbylou cuketou. To vše zalijeme marinádou a na vrch položíme opět dva plátky másla. Dáme péct.
Upečené kuře se zeleninou vyndáme a necháme vychladnout. Už nyní lze servírovat s knedlíkem nebo s rýží. Případně lze ještě zeleninu rozmixovat a kuře obrat od kostí, zejména pro děti je to vhodnější varianta.
Počkáme až kuře vychladne, obereme ho z kostí, kůží, chrupavek a dáme do misky. Zeleninu si slijeme do vyšší nádoby a rozmixujeme, dokud nedostaneme pěkně hustou tmavě oranžovou omáčku. Poté vhodíme maso a chvilku povaříme (můžeme přidat i trochu smetany na vaření, aby omáčka byla jemnější). Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve…
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort