Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky, stehýnka apod.) do marinády. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat v lednici.
Poté z marinády vyndáme maso a samotnou marinádu slijeme do misky. Na dno zapékací mísy dáme dva plátky másla a vyskládáme kolečka cukety. Na ně srovnáme kuřecí paličky, proložíme nakrájenými rajčaty, paprikou a zbylou cuketou. To vše zalijeme marinádou a na vrch položíme opět dva plátky másla. Dáme péct.
Upečené kuře se zeleninou vyndáme a necháme vychladnout. Už nyní lze servírovat s knedlíkem nebo s rýží. Případně lze ještě zeleninu rozmixovat a kuře obrat od kostí, zejména pro děti je to vhodnější varianta.
Počkáme až kuře vychladne, obereme ho z kostí, kůží, chrupavek a dáme do misky. Zeleninu si slijeme do vyšší nádoby a rozmixujeme, dokud nedostaneme pěkně hustou tmavě oranžovou omáčku. Poté vhodíme maso a chvilku povaříme (můžeme přidat i trochu smetany na vaření, aby omáčka byla jemnější). Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve…
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.