Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky, stehýnka apod.) do marinády. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat v lednici.
Poté z marinády vyndáme maso a samotnou marinádu slijeme do misky. Na dno zapékací mísy dáme dva plátky másla a vyskládáme kolečka cukety. Na ně srovnáme kuřecí paličky, proložíme nakrájenými rajčaty, paprikou a zbylou cuketou. To vše zalijeme marinádou a na vrch položíme opět dva plátky másla. Dáme péct.
Upečené kuře se zeleninou vyndáme a necháme vychladnout. Už nyní lze servírovat s knedlíkem nebo s rýží. Případně lze ještě zeleninu rozmixovat a kuře obrat od kostí, zejména pro děti je to vhodnější varianta.
Počkáme až kuře vychladne, obereme ho z kostí, kůží, chrupavek a dáme do misky. Zeleninu si slijeme do vyšší nádoby a rozmixujeme, dokud nedostaneme pěkně hustou tmavě oranžovou omáčku. Poté vhodíme maso a chvilku povaříme (můžeme přidat i trochu smetany na vaření, aby omáčka byla jemnější). Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve…
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina