Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky, stehýnka apod.) do marinády. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat v lednici.
Poté z marinády vyndáme maso a samotnou marinádu slijeme do misky. Na dno zapékací mísy dáme dva plátky másla a vyskládáme kolečka cukety. Na ně srovnáme kuřecí paličky, proložíme nakrájenými rajčaty, paprikou a zbylou cuketou. To vše zalijeme marinádou a na vrch položíme opět dva plátky másla. Dáme péct.
Upečené kuře se zeleninou vyndáme a necháme vychladnout. Už nyní lze servírovat s knedlíkem nebo s rýží. Případně lze ještě zeleninu rozmixovat a kuře obrat od kostí, zejména pro děti je to vhodnější varianta.
Počkáme až kuře vychladne, obereme ho z kostí, kůží, chrupavek a dáme do misky. Zeleninu si slijeme do vyšší nádoby a rozmixujeme, dokud nedostaneme pěkně hustou tmavě oranžovou omáčku. Poté vhodíme maso a chvilku povaříme (můžeme přidat i trochu smetany na vaření, aby omáčka byla jemnější). Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve…
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě