Rychlé kuře po indicku Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kusy. Po osmahnutí přidáme česnek a… více o Rychlé kuře po indicku
Čočka po indicku Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku. Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5… více o Čočka po indicku
Mrkev po indicku Na malé kousky nakrájenou nebo na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev podusíme na tuku, přidáme kari koření, sůl, pepř… více o Mrkev po indicku
Nudí vás už klasická vajíčková pomazánka? Zkuste recept, díky… Možná ještě stále přemýšlíte, jak zužitkovat vařená vejce, která vám zbyla po Velikonocích.… Celý článek
Trápí vás jarní alergie? Těchto 6 potravin je může ještě zhoršit Kýchání, slzení očí, ucpaný nos nebo podrážděné dýchací cesty – to všechno známe jako typické… Celý článek
Svatební dorty v roce 2025: Nechte se inspirovat nejkrásnějšími… Svatební dort je víc než jen dezert. Je středobodem svatební oslavy, symbolem lásky a často i… Celý článek
Jarní detox jablečným octem: Vyzkoušejte jednoduchý způsob, jak… Detox v jarním období je velmi důležitý pro zdraví i celkový pocit. Díky němu se budete cítit… Celý článek
Croissantové rohlíčky s nugetou Z droždí a mléka uděláme kvásek a zaděláme hladké těsto, dáme vykynout. Rozválíme do kruhové placky, kterou rozkrojíme… více o Croissantové rohlíčky s nugetou
Malakoff Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru krupice a vanilkovým cukrem do husté pěny, z bílků a zbylého cukru ušlehejte pevný… více o Malakoff
Sýrovo-kuřecí špíz Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a osolíme (pokud použijeme nivu, tak nesolíme), eidam(nivu) nakrájíme také na… více o Sýrovo-kuřecí špíz
Tartiflette – pochoutka ze Savojska Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou… více o Tartiflette – pochoutka ze Savojska
Houbová žemlovka Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a… více o Houbová žemlovka
Ovocné chutney Základ Třtinový cukr, med a vinný ocet - k těmto přísadám už přidáváme dle chuti - ovoce (jablka, hrušky...), sušené… více o Ovocné chutney
Norská rybí polévka Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Mrkvová pomazánka Vlozte vsechny ingredience do mixeru a zmixujte. Mnoztvi je zhruba na jednu veku. více o Mrkvová pomazánka
Zeleninová polévka s drobením V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev. Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)… více o Zeleninová polévka s drobením
Cremes Brulées Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého… více o Cremes Brulées
Zeleninová polévka V hrnci rozpustíme máslo a přidáme zmrazenou zeleninu (kdyby nebyla zmrazená, brzy by se rozvařila) a na kostičky… více o Zeleninová polévka
Buvolí křídla 1. Z křídel odřízněte špičky a v kloubu je rozpůlte. 2. Osušte, osolte a smažte v dostatečném množství oleje dozlatova… více o Buvolí křídla