g
nakládaná loupaná rajčata
cca 400 g nebo ředěný rajský protlak
Postup přípravy receptu
Rozporcované kuře nebo stehna mírně osolíme a opečeme na oleji. K růžovému masu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Okořeníme pepřem, přidáme loupaná rajčata nebo ředěnou rajskou šťávu z protlaku a zalijeme červeným vínem. Dusíme doměkka, v tlakovém hrnci stačí 15 minut. Je-li omáčka řídká, můžeme mírně zahustit lžičkou kukuřičného nebo bramborového škrobu rozmíchaným v malém množství vody. Podáváme s rýží.
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič