g
nakládaná loupaná rajčata
cca 400 g nebo ředěný rajský protlak
Postup přípravy receptu
Rozporcované kuře nebo stehna mírně osolíme a opečeme na oleji. K růžovému masu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Okořeníme pepřem, přidáme loupaná rajčata nebo ředěnou rajskou šťávu z protlaku a zalijeme červeným vínem. Dusíme doměkka, v tlakovém hrnci stačí 15 minut. Je-li omáčka řídká, můžeme mírně zahustit lžičkou kukuřičného nebo bramborového škrobu rozmíchaným v malém množství vody. Podáváme s rýží.
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček