g
nakládaná loupaná rajčata
cca 400 g nebo ředěný rajský protlak
Postup přípravy receptu
Rozporcované kuře nebo stehna mírně osolíme a opečeme na oleji. K růžovému masu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Okořeníme pepřem, přidáme loupaná rajčata nebo ředěnou rajskou šťávu z protlaku a zalijeme červeným vínem. Dusíme doměkka, v tlakovém hrnci stačí 15 minut. Je-li omáčka řídká, můžeme mírně zahustit lžičkou kukuřičného nebo bramborového škrobu rozmíchaným v malém množství vody. Podáváme s rýží.
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík