Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej propícháme vidličkou a vložíme do kuřete. Kuře poklademe plátky másla a pečeme do zlatova.
Pokud máme rozmarýn čerstvý, spaříme jej krátce horkou vodou, aby se rozvinula vůně. Jinak můžeme použít i sušený. Množství záleží na oblibě.
Vejce rozdělte – bílky do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypejte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli