Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej propícháme vidličkou a vložíme do kuřete. Kuře poklademe plátky másla a pečeme do zlatova.
Pokud máme rozmarýn čerstvý, spaříme jej krátce horkou vodou, aby se rozvinula vůně. Jinak můžeme použít i sušený. Množství záleží na oblibě.
Vejce rozdělte – bílky do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypejte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce…
více o Lehký brokolicový salát