Nachystáme si ruličky – na plátek šunky dáme plátek sýra, na sýr plátek anglické slaniny a stočíme. Těmito ruličkami vyplníme kuře a můžeme je dát i pod kůži kuřete, kterou pak zašijeme. Kuře posolíme a dáme péci do mírně vyhřáté trouby, bez tuku, bez vody.
Po 45 minutách pečení potřeme rozpuštěným máslem s grilovacím kořením, aby vznikla křupavá kůžička. Doba pečení je podle velikosti kuřete asi 1,5 hodiny.
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem