Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Na kostičky pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neoloupanou, nahrubo nastrouhanou mladou cuketu, pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku nebo mrkev (aby byla nádivka pěkně barevná), osolíme, opeříme a dobře promícháme. Rohlíky pojmou vodu z cukety a není třeba přidávat mléko.
Nádivkou naplníme nasolené kuře, které dáme do pekáčku k máslu a pokrájené cibuli. Pečeme v předehřáté troubě za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova. Cca v půlce pečení můžeme přidat další nakrájenou zeleninu – cuketu, mrkev, cibuli atd.
Podáváme s pečenou zeleninou a bramborovou přílohou.
Kuře můžeme po naplnění uzavřít jehlicemi nebo ho můžeme zašít.
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika