Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Na kostičky pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neoloupanou, nahrubo nastrouhanou mladou cuketu, pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku nebo mrkev (aby byla nádivka pěkně barevná), osolíme, opeříme a dobře promícháme. Rohlíky pojmou vodu z cukety a není třeba přidávat mléko.
Nádivkou naplníme nasolené kuře, které dáme do pekáčku k máslu a pokrájené cibuli. Pečeme v předehřáté troubě za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova. Cca v půlce pečení můžeme přidat další nakrájenou zeleninu – cuketu, mrkev, cibuli atd.
Podáváme s pečenou zeleninou a bramborovou přílohou.
Kuře můžeme po naplnění uzavřít jehlicemi nebo ho můžeme zašít.
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou