Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Na kostičky pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neoloupanou, nahrubo nastrouhanou mladou cuketu, pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku nebo mrkev (aby byla nádivka pěkně barevná), osolíme, opeříme a dobře promícháme. Rohlíky pojmou vodu z cukety a není třeba přidávat mléko.
Nádivkou naplníme nasolené kuře, které dáme do pekáčku k máslu a pokrájené cibuli. Pečeme v předehřáté troubě za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova. Cca v půlce pečení můžeme přidat další nakrájenou zeleninu – cuketu, mrkev, cibuli atd.
Podáváme s pečenou zeleninou a bramborovou přílohou.
Kuře můžeme po naplnění uzavřít jehlicemi nebo ho můžeme zašít.
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka