Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Na kostičky pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neoloupanou, nahrubo nastrouhanou mladou cuketu, pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku nebo mrkev (aby byla nádivka pěkně barevná), osolíme, opeříme a dobře promícháme. Rohlíky pojmou vodu z cukety a není třeba přidávat mléko.
Nádivkou naplníme nasolené kuře, které dáme do pekáčku k máslu a pokrájené cibuli. Pečeme v předehřáté troubě za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova. Cca v půlce pečení můžeme přidat další nakrájenou zeleninu – cuketu, mrkev, cibuli atd.
Podáváme s pečenou zeleninou a bramborovou přílohou.
Kuře můžeme po naplnění uzavřít jehlicemi nebo ho můžeme zašít.
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině