Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Na kostičky pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neoloupanou, nahrubo nastrouhanou mladou cuketu, pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku nebo mrkev (aby byla nádivka pěkně barevná), osolíme, opeříme a dobře promícháme. Rohlíky pojmou vodu z cukety a není třeba přidávat mléko.
Nádivkou naplníme nasolené kuře, které dáme do pekáčku k máslu a pokrájené cibuli. Pečeme v předehřáté troubě za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova. Cca v půlce pečení můžeme přidat další nakrájenou zeleninu – cuketu, mrkev, cibuli atd.
Podáváme s pečenou zeleninou a bramborovou přílohou.
Kuře můžeme po naplnění uzavřít jehlicemi nebo ho můžeme zašít.
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky