Do dvou kastrůlků nalijeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou papriku a bazalku. Do druhého přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku, protlak a cayenský pepř. Obsah obou kastrůlků vaříme na mírném ohni asi 2 minuty (pokud je hmota příliš suchá, podlijeme ji trošičkou vody), zvlášť rozmixujeme a každou hmotu ještě propasírujeme. Vrátíme zvlášť zpět, osolíme, opepříme. Bobkový list svážeme s natí petržele a tymiánu.
Maso dusíme ve víně s vývarem a bylinkami do měkka. Omáčky ohřejeme, rozdělíme na talíře (na každý oba druhy), obložíme na plátky nakrájeným masem a podáváme s pečenými brambory.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu