Do dvou kastrůlků nalijeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou papriku a bazalku. Do druhého přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku, protlak a cayenský pepř. Obsah obou kastrůlků vaříme na mírném ohni asi 2 minuty (pokud je hmota příliš suchá, podlijeme ji trošičkou vody), zvlášť rozmixujeme a každou hmotu ještě propasírujeme. Vrátíme zvlášť zpět, osolíme, opepříme. Bobkový list svážeme s natí petržele a tymiánu.
Maso dusíme ve víně s vývarem a bylinkami do měkka. Omáčky ohřejeme, rozdělíme na talíře (na každý oba druhy), obložíme na plátky nakrájeným masem a podáváme s pečenými brambory.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika