Kuře s hříbky a tymiánem na víně

2

hodnoceno: 2
Příprava: 80 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 125
      g máslo
    • 2
      stroužek česnek na plátky
    • 1
      ks masox slepičí
    • 2
      snítka tymián čerstvý
    • 0,3
      l červené víno
    • 5
      ks šalotka nebo 2 menší cibule
    • 1
      kg kuřecí maso čtvrtky nebo špalíčky
    • 250
      g hříbky čerstvé nebo mražené

Postup přípravy receptu

  • Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut).
  • Do pekáčku vložíme kuřecí čtvrtky, osolíme, poklademe kousky zbylého másla, posypeme tymiánem, pokryjeme houbovou směsí, na kterou ještě rozdrobíme bujón a zalijeme vínem.
  • Pečeme pod pokličkou cca půl hodiny, další půl hodinu pečeme odkryté, aby se udělala křupavá kůrka na kuřeti. Pravidelně poléváme vypečenou šťávou. Uvedený čas je pro přípravu ze zmražených špalíčků či čtvrtek, při použítí čerstvých je samozřejmě kratší.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: