ks
kuře
stehna, čtvrtky, prsní nebo stehenní řízky
1
ks
cibule
máslo
1
ks
pórek
hladká mouka
mléko
sojová omáčka
200
g
pomazánkové máslo
neochucené
Postup přípravy receptu
Nadrobno pokrájenou cibuli smažíme na másle (možno přidat trochu oleje). Z celého pórku odřízneme pouze světlou část, drobně ji nakrájíme a přidáme smažit k cibuli. Když cibule s pórkem chytí zlatavou barvu, přidáme neochucené kuřecí maso bez kůže, nejlépe i vykostěné. Osmahneme ho, aby dostalo barvu, pak ho podlijeme a dusíme.
Když je měkké, vyndáme ho na talíř a co v hrnci zbylo, rozmixujeme. V mléce rozmícháme trochu hladké mouky, omáčku zahustíme a krátce povaříme. Do vařící se omáčky přidáme celé pomazánkové máslo a postříkáme hodně sojovou omáčkou, pak přidáme zpátky do omáčky maso, které můžeme pak i pokrájet a krátce povaříme.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy