ks
kuře
stehna, čtvrtky, prsní nebo stehenní řízky
1
ks
cibule
máslo
1
ks
pórek
hladká mouka
mléko
sojová omáčka
200
g
pomazánkové máslo
neochucené
Postup přípravy receptu
Nadrobno pokrájenou cibuli smažíme na másle (možno přidat trochu oleje). Z celého pórku odřízneme pouze světlou část, drobně ji nakrájíme a přidáme smažit k cibuli. Když cibule s pórkem chytí zlatavou barvu, přidáme neochucené kuřecí maso bez kůže, nejlépe i vykostěné. Osmahneme ho, aby dostalo barvu, pak ho podlijeme a dusíme.
Když je měkké, vyndáme ho na talíř a co v hrnci zbylo, rozmixujeme. V mléce rozmícháme trochu hladké mouky, omáčku zahustíme a krátce povaříme. Do vařící se omáčky přidáme celé pomazánkové máslo a postříkáme hodně sojovou omáčkou, pak přidáme zpátky do omáčky maso, které můžeme pak i pokrájet a krátce povaříme.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky