ks
kuře
stehna, čtvrtky, prsní nebo stehenní řízky
1
ks
cibule
máslo
1
ks
pórek
hladká mouka
mléko
sojová omáčka
200
g
pomazánkové máslo
neochucené
Postup přípravy receptu
Nadrobno pokrájenou cibuli smažíme na másle (možno přidat trochu oleje). Z celého pórku odřízneme pouze světlou část, drobně ji nakrájíme a přidáme smažit k cibuli. Když cibule s pórkem chytí zlatavou barvu, přidáme neochucené kuřecí maso bez kůže, nejlépe i vykostěné. Osmahneme ho, aby dostalo barvu, pak ho podlijeme a dusíme.
Když je měkké, vyndáme ho na talíř a co v hrnci zbylo, rozmixujeme. V mléce rozmícháme trochu hladké mouky, omáčku zahustíme a krátce povaříme. Do vařící se omáčky přidáme celé pomazánkové máslo a postříkáme hodně sojovou omáčkou, pak přidáme zpátky do omáčky maso, které můžeme pak i pokrájet a krátce povaříme.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky