ks
kuře
stehna, čtvrtky, prsní nebo stehenní řízky
1
ks
cibule
máslo
1
ks
pórek
hladká mouka
mléko
sojová omáčka
200
g
pomazánkové máslo
neochucené
Postup přípravy receptu
Nadrobno pokrájenou cibuli smažíme na másle (možno přidat trochu oleje). Z celého pórku odřízneme pouze světlou část, drobně ji nakrájíme a přidáme smažit k cibuli. Když cibule s pórkem chytí zlatavou barvu, přidáme neochucené kuřecí maso bez kůže, nejlépe i vykostěné. Osmahneme ho, aby dostalo barvu, pak ho podlijeme a dusíme.
Když je měkké, vyndáme ho na talíř a co v hrnci zbylo, rozmixujeme. V mléce rozmícháme trochu hladké mouky, omáčku zahustíme a krátce povaříme. Do vařící se omáčky přidáme celé pomazánkové máslo a postříkáme hodně sojovou omáčkou, pak přidáme zpátky do omáčky maso, které můžeme pak i pokrájet a krátce povaříme.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou