Nejdříve si dáme do pekáčku omyté kuře (můžete celé nebo klidně kupované paličky). Poté nakrájíme cibuli a česnek na menší kostičky, přidáme ke kuřeti.
V dalším kroku si vezmeme sladkou papriku, grilovací koření, sůl, pepř, cukr a postupně posypeme kuře.
Poté nakrájíme máslo na plátky a poklademe na kuře.
V závěru vezmeme kečup a do pekáčku jej vylijeme. Čím víc tím líp. Je mnohem lepší, když máte víc té výborné omáčky. Pak už jen stačí přiklopit a dát do trouby, celé kuře peču hodinu (když ho necháte déle, nic nezkazíte) asi na 200 stupňů. Na posledních 15 minutek kuře odkryji.
POZOR: po odkrytí hlídat, připaluje se.
Příloha: nejlepší jsou špagety, ale pokud zrovna nejsou po ruce, poslouží i jiné těstoviny.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka