Nejdříve si dáme do pekáčku omyté kuře (můžete celé nebo klidně kupované paličky). Poté nakrájíme cibuli a česnek na menší kostičky, přidáme ke kuřeti.
V dalším kroku si vezmeme sladkou papriku, grilovací koření, sůl, pepř, cukr a postupně posypeme kuře.
Poté nakrájíme máslo na plátky a poklademe na kuře.
V závěru vezmeme kečup a do pekáčku jej vylijeme. Čím víc tím líp. Je mnohem lepší, když máte víc té výborné omáčky. Pak už jen stačí přiklopit a dát do trouby, celé kuře peču hodinu (když ho necháte déle, nic nezkazíte) asi na 200 stupňů. Na posledních 15 minutek kuře odkryji.
POZOR: po odkrytí hlídat, připaluje se.
Příloha: nejlepší jsou špagety, ale pokud zrovna nejsou po ruce, poslouží i jiné těstoviny.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky