Nejdříve si dáme do pekáčku omyté kuře (můžete celé nebo klidně kupované paličky). Poté nakrájíme cibuli a česnek na menší kostičky, přidáme ke kuřeti.
V dalším kroku si vezmeme sladkou papriku, grilovací koření, sůl, pepř, cukr a postupně posypeme kuře.
Poté nakrájíme máslo na plátky a poklademe na kuře.
V závěru vezmeme kečup a do pekáčku jej vylijeme. Čím víc tím líp. Je mnohem lepší, když máte víc té výborné omáčky. Pak už jen stačí přiklopit a dát do trouby, celé kuře peču hodinu (když ho necháte déle, nic nezkazíte) asi na 200 stupňů. Na posledních 15 minutek kuře odkryji.
POZOR: po odkrytí hlídat, připaluje se.
Příloha: nejlepší jsou špagety, ale pokud zrovna nejsou po ruce, poslouží i jiné těstoviny.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu