Nejdříve si dáme do pekáčku omyté kuře (můžete celé nebo klidně kupované paličky). Poté nakrájíme cibuli a česnek na menší kostičky, přidáme ke kuřeti.
V dalším kroku si vezmeme sladkou papriku, grilovací koření, sůl, pepř, cukr a postupně posypeme kuře.
Poté nakrájíme máslo na plátky a poklademe na kuře.
V závěru vezmeme kečup a do pekáčku jej vylijeme. Čím víc tím líp. Je mnohem lepší, když máte víc té výborné omáčky. Pak už jen stačí přiklopit a dát do trouby, celé kuře peču hodinu (když ho necháte déle, nic nezkazíte) asi na 200 stupňů. Na posledních 15 minutek kuře odkryji.
POZOR: po odkrytí hlídat, připaluje se.
Příloha: nejlepší jsou špagety, ale pokud zrovna nejsou po ruce, poslouží i jiné těstoviny.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané