Nejdříve si dáme do pekáčku omyté kuře (můžete celé nebo klidně kupované paličky). Poté nakrájíme cibuli a česnek na menší kostičky, přidáme ke kuřeti.
V dalším kroku si vezmeme sladkou papriku, grilovací koření, sůl, pepř, cukr a postupně posypeme kuře.
Poté nakrájíme máslo na plátky a poklademe na kuře.
V závěru vezmeme kečup a do pekáčku jej vylijeme. Čím víc tím líp. Je mnohem lepší, když máte víc té výborné omáčky. Pak už jen stačí přiklopit a dát do trouby, celé kuře peču hodinu (když ho necháte déle, nic nezkazíte) asi na 200 stupňů. Na posledních 15 minutek kuře odkryji.
POZOR: po odkrytí hlídat, připaluje se.
Příloha: nejlepší jsou špagety, ale pokud zrovna nejsou po ruce, poslouží i jiné těstoviny.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely