Naporcované kuře osolíme, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě 20-30 minut. Mezitím si připravíme směs - pomeleme cibuli, česnek, slaninu, přidáme rajský protlak, kečup, sůl, pepř, oregáno a chilli, můžeme přilít 1-2 dcl vody. Směs přidáme do pekáče ke kuřeti, promícháme a pečeme asi hodinu. Posledních 10-15 minut pečeme při zvýšené teplotě.
Podáváme s větším množstvím výpeku, protože ten dělá čest svému jménu, nejlíp chutná s chlebem.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory