Naporcované kuře osolíme, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě 20-30 minut. Mezitím si připravíme směs - pomeleme cibuli, česnek, slaninu, přidáme rajský protlak, kečup, sůl, pepř, oregáno a chilli, můžeme přilít 1-2 dcl vody. Směs přidáme do pekáče ke kuřeti, promícháme a pečeme asi hodinu. Posledních 10-15 minut pečeme při zvýšené teplotě.
Podáváme s větším množstvím výpeku, protože ten dělá čest svému jménu, nejlíp chutná s chlebem.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce