Naporcované kuře osolíme, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě 20-30 minut. Mezitím si připravíme směs - pomeleme cibuli, česnek, slaninu, přidáme rajský protlak, kečup, sůl, pepř, oregáno a chilli, můžeme přilít 1-2 dcl vody. Směs přidáme do pekáče ke kuřeti, promícháme a pečeme asi hodinu. Posledních 10-15 minut pečeme při zvýšené teplotě.
Podáváme s větším množstvím výpeku, protože ten dělá čest svému jménu, nejlíp chutná s chlebem.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena