Na oleji zpěníme pokrájenou velkou cibuli a na ni pak dáme kysané zelí i s lákem. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme zprudka po všech stranách osmahnout na nakrájené a rozškvařené slanině. Kuře i se slaninou přidáme k zelí, ochutíme nakrájenou feferonkou, zázvorem a osolíme. Nakonec doplníme na kostičky nakrájenou očištěnou kapií a dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podlijeme vodou (nebo vývarem z masoxu – potom méně solíme) a zamícháme. Podáváme s rýží.
Na dno pekáčku dáme anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky. Osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme…
více o Kuře na zelí zase jinak
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem