Kuře v zelí

3

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře celé čisté, vykuchané
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • 200
      g slanina
    • 0,3
      lžička zázvor - mletý
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      ks kapie červená
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Na oleji zpěníme pokrájenou velkou cibuli a na ni pak dáme kysané zelí i s lákem. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme zprudka po všech stranách osmahnout na nakrájené a rozškvařené slanině. Kuře i se slaninou přidáme k zelí, ochutíme nakrájenou feferonkou, zázvorem a osolíme. Nakonec doplníme na kostičky nakrájenou očištěnou kapií a dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podlijeme vodou (nebo vývarem z masoxu – potom méně solíme) a zamícháme. Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: