Na oleji zpěníme pokrájenou velkou cibuli a na ni pak dáme kysané zelí i s lákem. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme zprudka po všech stranách osmahnout na nakrájené a rozškvařené slanině. Kuře i se slaninou přidáme k zelí, ochutíme nakrájenou feferonkou, zázvorem a osolíme. Nakonec doplníme na kostičky nakrájenou očištěnou kapií a dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podlijeme vodou (nebo vývarem z masoxu – potom méně solíme) a zamícháme. Podáváme s rýží.
Na dno pekáčku dáme anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky. Osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme…
více o Kuře na zelí zase jinak
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami