Kuře Vindaloo

2.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • 1
      lžička hořčičné semínko případně stejné množství hořčice
    • 2
      ks rajčata
    • 6
      stroužek česnek jemně plátkovaný
    • 1
      dl mléko
    • 15
      ks rozinky
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička hřebíček
    • 1
      lžíce citronová šťáva či vinný ocet
    • 2
      lžička zázvor
    • 1
      lžička pepř celý
    • 300
      g kuřecí maso
    • 1
      lžička koriandr
    • 10
      ks kešu oříšky
    • 1
      lžička kardamom
    • 1
      dl olej na smažení
    • 1
      lžíce tandoora
    • 1
      lžička kumin
    • 5
      ks chilli papričky

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí prsa pokrájená na 3 cm kostky necháme 30 minut marinovat v soli a směsi Tandoori. Chilli papričky nasucho opražíme a rozdrtíme. Smícháme koření, přidáme maličko vody – vznikne nám tzv. směs Masala. Veškeré koření je v mleté či drcené formě.
  • Rozinky a kešu, které si necháme předem na pár hodin namočené v trošce mléka, rozmixujeme na kaši a dáme stranou. Cibuli pokrájíme na jemné plátky, rajčata na kostičky. Ve woku rozehřejeme olej. Cibulku osmahneme dohněda, přidáme česnek, zázvor a minutku posmažíme. Nyní přidáme masala pastu a též asi půl minutky koření restujeme.
  • Přidáme rajčata a po 2 minutách marinované kuře. Necháme kuře pěkně obalit v masale. Přidáme půl šálku vody, sůl dle chuti a vaříme přikryté na mírném ohni, dokud není kuře měkké. Přidáme kešu-rozinkovou pastu, stáhneme z ohně a přidáme nasekaný koriandr. Pro zvýraznění chuti je vhodné přidat trochu vinného octa (asi 1/2 lžice) či stejné množství citronové šťávy.
  • Konzumovat lze hned po uvaření, avšak lepší zážitek je z pokrmu den uleželého. Jako příloha se hodí rýže nebo indické placky.
  • Moc dobré je dát spolu s masem asi 5 brambor střední velikosti překrojených podélně a pokrájených na asi 4–5 mm plátky. Je ale třeba dát více vody, aby se brambory dobře provařily. Konzistence jídla by měla být hustší, takže přebytečnou vodu je dobré nechat posléze vyvařit.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: