Maso naklepeme na tenké široké plátky. Osolíme, okořeníme dle chuti – já použil směs na gyros, ale je možná jakákoliv jiná varianta.
Vymazané pudinkové bábovičky nebo skleněné kompotové misky z varného skla vyložíme masem, do vzniklého hnízdečka dáme na kostičky nakrájené jablko, nivu a klobásu (já měl lovecký salám – taky dobrý).
Pokud jsou plátky větší než misky, nahoře je uzavřeme. Pokud ne, přikryjeme plátkem sýra a dáme zapéct na asi 45 minut.
Upečené vyklopíme na talíř a podáváme třeba s hranolkami. K tomu chlazený Müller Thurgau.
I menší plátky se dají použít, třeba po dvou do misky. Při pečení se spojí a po vyklopení drží tvar.
Toto rychlé a vynikající jídlo jsem získal od kamarádky. Jeho výhoda je, že dává prostor fantazii a improvizaci podle nálady, chutí a toho, co je doma.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině