Maso naklepeme na tenké široké plátky. Osolíme, okořeníme dle chuti – já použil směs na gyros, ale je možná jakákoliv jiná varianta.
Vymazané pudinkové bábovičky nebo skleněné kompotové misky z varného skla vyložíme masem, do vzniklého hnízdečka dáme na kostičky nakrájené jablko, nivu a klobásu (já měl lovecký salám – taky dobrý).
Pokud jsou plátky větší než misky, nahoře je uzavřeme. Pokud ne, přikryjeme plátkem sýra a dáme zapéct na asi 45 minut.
Upečené vyklopíme na talíř a podáváme třeba s hranolkami. K tomu chlazený Müller Thurgau.
I menší plátky se dají použít, třeba po dvou do misky. Při pečení se spojí a po vyklopení drží tvar.
Toto rychlé a vynikající jídlo jsem získal od kamarádky. Jeho výhoda je, že dává prostor fantazii a improvizaci podle nálady, chutí a toho, co je doma.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec