Maso naklepeme na tenké široké plátky. Osolíme, okořeníme dle chuti – já použil směs na gyros, ale je možná jakákoliv jiná varianta.
Vymazané pudinkové bábovičky nebo skleněné kompotové misky z varného skla vyložíme masem, do vzniklého hnízdečka dáme na kostičky nakrájené jablko, nivu a klobásu (já měl lovecký salám – taky dobrý).
Pokud jsou plátky větší než misky, nahoře je uzavřeme. Pokud ne, přikryjeme plátkem sýra a dáme zapéct na asi 45 minut.
Upečené vyklopíme na talíř a podáváme třeba s hranolkami. K tomu chlazený Müller Thurgau.
I menší plátky se dají použít, třeba po dvou do misky. Při pečení se spojí a po vyklopení drží tvar.
Toto rychlé a vynikající jídlo jsem získal od kamarádky. Jeho výhoda je, že dává prostor fantazii a improvizaci podle nálady, chutí a toho, co je doma.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku